Jødiske samfunnsledere fra syv land lanserte den første årlige J7-rapporten om antisemittisme på en pressekonferanse i Berlin i mai, hvor de dokumenterte en markant økning i antisemittiske hendelser.
J7 Task Force for Store Samfunn mot Antisemittisme inkluderer organisasjoner fra USA, Storbritannia, Argentina, Australia, Canada, Frankrike og Tyskland. Gruppen ble opprettet som et svar på økende bekymring for antisemittisme i diasporasamfunn og jobber for å fremme datadeling og koordinerte tiltak.
Ifølge rapporten registrerte Australia en økning på 317 % i antisemittiske hendelser i 2024.
I Tyskland var det over 38 antisemittiske hendelser per 1 000 jødiske innbyggere.
Storbritannia rapporterte 13 hendelser per 1 000 jødiske innbyggere.
USA registrerte en økning på 5 % i antisemittiske handlinger. Foreløpige data fra de øvrige J7-landene viste også forhøyede eller vedvarende høye nivåer av antisemittisk aktivitet.
Rapporten tilskrev mye av økningen til utviklingen etter terrorangrepene i Israel 7. oktober 2023.
Den identifiserte også gjentakende trender på tvers av J7-landene: Økt antisemittisk vold, angrep på jødiske institusjoner, en eksplosjon av hat på nettet, bekymringer blant jøder for å uttrykke sin identitet åpent, og mangel på ansvarliggjøring av gjerningspersoner.
Uttalelser fra J7-samfunnsledere
«Åtti år etter andre verdenskrig bekrefter jødiske ledere en enkel sannhet: vi står samlet i vårt engasjement for en tryggere og mer inkluderende verden. Denne første rapporten gjenspeiler styrken i vår kollektive stemme og urokkelige besluttsomhet,» sa Betsy Berns-Korn, innvalgt leder for Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.
Dr. Josef Schuster, president for det sentrale rådet for jøder i Tyskland, sa: «7. oktober akselererte en utvikling som allerede var underveis. Jøder i Tyskland er truet. En front har dannet seg. Disse utviklingene overlapper hverandre, og vi ser lignende tendenser i alle J7-landene.»
«I Argentina ser vi med bekymring på den eksponentielle økningen i antisemittisme. Sosiale medier har forsterket disse fortellingene. Det som tidligere ble hvisket, blir nå viralt. Hukommelse og utdanning er ikke bare verktøy fra fortiden – de er en plikt i nåtiden og et håp for fremtiden,» sa Mauro Berenstein, leder for Argentinas DAIA, en tilknyttet organisasjon til det latinamerikanske og det verdensomspennende jødiske kongresset.
Alex Ryvchin, administrerende direktør for Executive Council of Australian Jewry, sa: «Denne rapporten presenterer den mest omfattende analysen. Situasjonen i Australia gir et særlig rystende bilde. Den australske erfaringen illustrerer også at når antisemittisme ikke møtes med tilstrekkelig kraft, kan det eskalere til ødeleggende vold.»
«Siden 7. oktober har Canada opplevd en bølge av antisemittiske angrep. Utfordringene Canadas jødiske samfunn står overfor er enorme. Vi har en klar forventning om at neste parlament vil handle raskt. Det som står på spill, er fremtiden til et Canada hvor alle kan leve uten frykt og diskriminering,» sa Noah Shack, fungerende president for Canadas Centre for Israel and Jewish Affairs (CIJA).
Yonathan Arfi, president for CRIF – Det representative rådet for jødiske institusjoner i Frankrike – avsluttet: «Jeg står sammen med våre J7-partnere og slår alarm. Det vi er vitne til, er et samfunnsmessig varselsignal. Dette er ikke en krise for det jødiske samfunnet, det er en prøve for våre demokratier.»
«Internasjonalt samarbeid er viktigere enn noensinne,» la han til.
Kilde: https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/article-854308